Træt af at fjerne hår fra kroppen – få permanent hårfjerning

Hvis du er utilfreds min din kropsbehåring, så er permanent hårfjerning måske noget for dig. Uanset om du er mand eller kvinde, har du mulighed for at få fjernet uønskede hår, hvis du er over 18 år gammel. ILP laserbehandling blev opfundet for 20 år siden og er i dag den hurtigste og mest effektive metode til hårfjerning. Ved laserbehandling ødelægger man også permanent hårsækkene, så hårene ikke kommer tilbage.

Hvordan virker en ILP laserbehandling

hårfjerningLaseren passerer en lysstråle ladet med energi ned gennem huset, så hårene brænder, og derefter ødelægger den omgivende hårsæk og rod. Lysstrålen rammer ved hårfjerningen kun de mørkebrune og sorte hår, så dine lyse hår forbliver, da de ikke indeholder farve.

Normalvis er en enkelt hårfjerning ikke tilstrækkeligt for at blive fri for hår, da det sjældent er muligt at destruere alle hårsække på en gang. Der er også variable som arv, alder, hårtype, hvor på kroppen hårene sidder, hormonel status og eventuelle sygdomme, der afgør hvor mange hårfjerninger, som er nødvendigt. I områderne omkring ryggen og bikinilinjen skal man regne med omkring 4-5 behandlinger, før en kraftig reduktion i hårsække er sket. Ofte skal man have efterfølgende behandlinger med et års mellemrum, for at ødelægge nye hårsække.

Du har ikke mulighed for at få ILP hårfjerning, hvis du er meget solbrændt eller mørk i huden, da lysstrålerne ud over at brænde farven i hårene også vil brænde farven i huden. Det kan give smertefulde brandsår og ar, så derfor er det vigtigt at lave en test inden hårfjerning. Du skal derudover være opmærksom på, at der er visse typer af medicin, som gør, nogle ikke kan tåle laserbehandling – eksempelvis stoffer som Tetracyclin og Isotretinoin.

Mulige bivirkninger ved hårfjerning

De mest ”normale” bivirkninger er rødme og en brændende fornemmelse i de behandlede områder, men oftest varer de kun et par timer. Der kan også være lidt hævelse omkring de fjernede hårsække, som kan udvikle sig til sår. Dette er meget normalt og noget de fleste oplever.
Der er en lille risiko for, at lægen brænder din hud med laseren, som vil resultere i voldsom rødme og hævelse i de behandlede områder, ligesom ved en 1. grads forbrænding.

Hvis du ønsker behandling

Hvis du ønsker behandling, så kan et privat hospital som Nygart hjælpe. De udfører omkring 5.000 behandlinger af hårfjerning om året, og har en stor kundetilfredshed. Du kan læse mere om deres forløb på Nygarts hjemmeside og eventuelt bestille en gratis forundersøgelse.