Kan man virkelig tabe sig varigt med en maveballon?

Gennem tiden har der været adskillelige trends og behandlinger, der lover varigt vægttab. Er man en af dem, der kæmper med de overflødige kilo, har man måske været igennem en del af dem. Desværre er det ikke altid, at løfterne bliver indfriet. Ofte er det muligt at tabe nogle kilo, men så snart man går tilbage til sin vanlige livsstil, tager man dem på igen. Det nyeste skud på stammen er en såkaldt ”maveballon”, som også lover et varigt vægttab. Selve behandlingen med en maveballon kan du læse mere om her.

Hvordan virker det?

Vægttab med en maveballon fungerer ved, at man lægger en ballon ind i mavesækken. Det gør, at man vil føle sig mere mæt og dermed spise mindre, hvilket leder til vægttab. Mange melder tilbage, at det er en mere behagelig måde at tabe sig på, da men ikke skal sulte sig selv eller gå med ubehag, men derimod blot gøre hvad der føles naturligt. Maveballonen kræver intet kirurgisk indgreb og er derfor en mellemting mellem en kur og en egentlig fedmeoperationen. Ballonen kan ligge i maven mellem 6 og 12 måneder, alt efter hvilken type man har.

En maveballon kan give varigt vægttab

Et vægttab med en maveballon kan mere anses som et forløb end en egentlig operation. Igennem dette forløb får man også information om den rette træning og gode kostvaner. Det er ideen, at man skal fortsætte med at efterleve dem, efter maveballonen er blevet taget ud. På den måde er maveballonen en inspiration til at ændre sin livsstil til det bedre. Det betyder, at man med maveballonen vil få muligheden for et vægttab, der varer ved. Hvis man går og kæmper med de overflødige kilo, der bare ikke vil af, kan man altså overveje muligheden med en maveballon.