Er du en af de mange danskere, der har åreknuder?

Åreknuder er en term for en almindelig lidelse, hvor blodårerne, som det fremgår af navnet, udvider sig og slynger sig om hinanden til ”knuder”. De opstår, når veneklapperne i benene stopper med at virke, og det vil derfor oftest være noget, der kommer med alderen. Åreknuder er i langt de fleste af tilfældene ikke farlige og findes hos 20-60% af befolkningen. Ganske få kan opleve gener som træthed, ømhed og hævelse i benet, som kan gøre det nødvendigt at få gjort noget ved åreknuderne. Der er dog også en overvejende del, der vælger at få gjort noget ved åreknuderne af kosmetiske årsager. De vil nemlig vise sig som synlige blå ”buler” under huden, og derfor er der nogle, der ønsker dem fjernet.

Hvad kan man gøre ved åreknuder?

Hvad enten man er generet af sine åreknuder af fysiske eller kosmetiske grunde, er behandlingen den samme og forholdsvis simpel. Den består i, at man lukker for de skadede vener, så blodet kan finde nye veje. Man har tidligere gjort brug af kirurgi for at gøre dette, men takket være ny forskning og nye teknologier kan man i dag klare det ved hjælp af laser. Laseren opløser knuderne og lukker for venerne ved hjælp af opvarmning. Fordelen ved denne metode er ikke kun, at det er hurtigere og nemmere, men også at det kun kræver et lille snit, og man slipper derfor for dannelse af ar. Indgrebet er næsten smertefrit, og restitutionstiden er så kort, at de fleste patienter kan gå på arbejde den følgende dag.

Behandling af åreknuder hos kirurgen.dk

Hos kirurgen.dk kan du få en laserbehandling, der fjerner dine åreknuder. Her kan du være sikker på en stort set smertefri og effektiv behandling, samt at ende med et tilfredsstillende resultat. Hvis du vil vide mere om den innovative laserteknologi, kan du læse meget mere om behandlingen og dens fordele på kirurgen.dk.